CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Szegfü Adrienn
Galéria - Szegfü Adrienn

Kiemelt Videó

A Fuel Girls showja a Tuning Show 2008-as ...
10 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

sajtfoto.hu
Régi mérnökével, magyar szakemberekkel dolgozik idén Kiss Norbert
Cikkek - (2019.05.11)

Régi mérnökével készül a 2019-es szezonra Kiss Norbert. A kétszeres Európa-bajnok magyar kamionversenyző idén is marad a német Tankpool24 csapatnál, melyhez négy magyar szakember csatlakozik, valamint óriási változás, hogy 2019-ben nem német, hanem magyar műhelyben készítik fel mindkét versenykamiont. 

Markus Bauer csapattulajdonossal sokat egyeztettünk télen, kerestük a tanulságokat az elmúlt évről. Arra jutottunk, hogy változtatni kell a koncepción, a csapat struktúráján, tavaly ugyanis egy állandó szerelő készítette fel a két kamiont, a másik három szerelőnk mellékállásban dolgoztak a versenyhétvégénken. Éreztük, hogy ezen változtatni kell, de meglepett Markus Bauer ötlete, mikor azt javasolta, hogy legyen Magyarország az autók felkészítésének helyszíne, és végezzék a munkát magyar szakemberek. Azonnal felvettem a kapcsolatot a korábbi mérnökömmel, Bakó Csabával, akivel a két Európa-bajnoki címet megnyertük. Rögtön igent mondott, ahogy régi szerelőm, Széll Imi is. Újonnan csatlakozik hozzánk egy lelkes szakember Mérei Ákos, valamint nem állandó tagként Remetehegyi László is velünk tart idén. Mindannyian remek szakemberek, akik ugyanúgy akarják a sikert, mint én” - emlékszik vissza az újrakezdésre Kiss Norbi.

 


 
A magyar műhely helyszíneként Kecskemétet választotta a csapat, logisztikai szempontból ez a legideálisabb, ráadásul a Mercedes gyár is ott működik. A Tankpool24 mindkét versenykamionjának felkészítését a kecskeméti műhelyben végzik, a motor fejlesztése azonban továbbra is a németországi AKKA cég feladata.
 
Kiss Norbert bizakodó a szezonkezdettel kapcsolatban. “Ezen a téren is történt előrelépés télen, de motorerőben még mindig hátrányban vagyunk a többiekkel szemben. Továbbra is a régi motor fejlesztésén dolgoznak, reméljük, hogy lesz lehetőségünk egy új versenymotor építésére is. Május közepén itthon tesztelünk, május utolsó hétvégéjén jön a szezonnyitó hétvége Misanóban, júniusban pedig a magyar közönség előtt állhatunk rajthoz a Hungaroringen. Nagyon várom, hogy kezdődjön a szezon, úgy érzem, idén minden adott a tavalyinál is jobb teljesítményhez.”

 


 
A magyar kamionversenyző csapattársa idén a 20 éves német pilóta, Fabio Citignola lesz, aki eddig túraautózásban szerzett tapasztalatot.


 
A kamion Európa-bajnokság 2019-es versenynaptára:


 
május 25-26.: Misano, Olaszország
június 22-23.: Hungaroring
július 6-7.: Szlovákiaring
július 20-21.: Nürburgring
augusztus 31-szeptember 1.: Most, Csehország
szeptember 14-15.: Zolder, Belgium
szeptember 27-29.: Le Mans, Franciaország
október 5-6.: Jarama, Spanyolország
 

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere