CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Misik Renáta
Galéria - Misik Renáta

Kiemelt Videó

A Fuel Girls showja a Tuning Show 2008-as ...
10 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

sajtfoto.hu
Ha a hó nem jön Magyarországra, mi megyünk a hóhoz
Beszámolók - (2020.02.15)

A téli szezon nekünk mindig a hókocsizásról szól. A hókocsis csapatunk idén nem bővelkedett autózási lehetőségekben. A lelkesedés megvan, autók rajt- és hókészek, csak éppen az időjárás nem jár a kedvünkben. Ha esetleg kifehéredett egy kicsit az út, akkor azt az ősi ellenség (nagy, sárga, villog és egy asztalt tol maga előtt :) ) tűnteti el túl gyorsan. Ez azért felettébb vicces, mert ha kifliért indulok a közértbe, akkor az odavezető út csúszós, latyakos, havas, de ha a kedvenc útvonalunkra megyünk éjszaka, akkor az olyan száraz mint a Szahara.
 

 

 

 

 

Emiatt jött az ötlet, ha itthon nincs hó, menjünk olyan helyre ahol van. A választás a Lungauringre esett, itt volt már több magyar szervezésű esemény is, mi szimplán egy nyílt napra jelentkeztünk be nyolc autóval tízen.


A szállítást kellett megoldani, mivel pár autót nem akartunk lábon vinni. Ebben nagy segítség volt, hogy a SportCar felajánlott egy 1000km-es BMW X7-et, ami egyrészről a szállításból is kivette a részét, másrészről luxus körülményeket biztosított a bent ülőknek. Később persze a pályán is leteszteltük, ha már ott búslakodott parlagon a parkolóban.

 

összefoglaló videó


A versenypályán reggel két autó rögtön fennakadt a füllel, úgynevezett „meghallgatásos” zajmérésen, így a környéken koszosak maradtak a tányérok, mert lefosztottuk a helyi Billa áruház komplett „dörzsiszivacs-készletét”. Miután a hangos kipufogókat ezzel a módszerrel sikerült a zajszint alá tömni, jöhetett az autózás.

 

Délelőtt az órajárásának megfelelő irányban lehetett autózni - ez személy szerint nekem nem nagyon tetszett. Az ebédszünetben rendbe rakták a pályát és délután fordított irányban mehettünk, ami már sokkal jobb ritmusú autózást tett lehetővé. Alapjában véve a pálya elég lassú, technikás, inkább vezetéstechnikára épített, mint tempós élményautózásra. Ebből az irányból azért már lehetett kicsit tempósabban autózni.

 

Sajnos a gyors jegesedés miatt reggel és délután is kb. 1-1,5 óra havas autózás volt lehetséges, utána drasztikusan romlott a tapadás (vicces ez a szó egy alapvetően csúszós felületen). Szöges gumik sokat segítettek volna ezen a problémán, de sajnos tiltott a használata.

 

saját videóm

 


Az autók jól teljesítettek, nagy szerencsénk volt, mert csak egy komolyabb (helyszínen nem megoldható) műszaki problémánk volt, de mivel volt autó bőven, senki nem maradt ülés és kormány nélkül :) A videókból látszik milyen autókat vittünk. A két véglet egy nagyon patika cápa E28-as BMW és az általam Bösendorfer zongorának nevezett X7 volt. Elég groteszk látvány volt, de meglehetően jól mozgott a pályán. Számomra külön nagy öröm volt, hogy vezethettem ilyen körülmények között egy négykerék-meghajtású Subarut, amit ezúton is köszönök a tulajdonos konzorciumnak. :)

 

A cápa kergeti az áldozatát, aki egy Martens

bakancsos balerina eleganciájával mozog a pályán ;)

 


Nagyon jó élmény volt jó társasággal, mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult bármivel is, hogy létrejöjjön ez a szuper esemény.

 

 

írta: SAjtCarsAndGirls.hu (2020)

Kapcsolódó galériák
Lungauring

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere