CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Szegfü Adrienn
Galéria - Szegfü Adrienn

Kiemelt Videó

A Fuel Girls showja a Tuning Show 2008-as ...
10 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

sajtfoto.hu
Junkbuilds - avagy hogyan lehet sz*rból...
Ajánlók - (2019.11.14)

Régi jó barátunk Mancs és mindenki szerelője Zsóóóti gondoltak egyet és építettek egy autót. Romból egy kevésbé romot. A projekt túl vicces volt ahhoz, hogy Mancs ne ragadjon kamerát és ne örökítse mindezt meg az utókornak. Ezért örök hála neki. És hogy mit is csinálnak ők? Erről hagy meséljenek ők... 

Kik vagyunk?

Hetyési Zsolt - Sr20 Drift team / Drift-tündér
Mancs - Red Crab Films / Bio kameraállvány

Zsolti azaz Drift-tündér egy fontos tagja az itthoni drift életnek, sokan fordulnak hozzá kérdésekkel, ötletekkel, versenyen pedig törött alkatrészekkel amik hegesztést kívánnak :)

Mancs a második magyar driftnap (2006) óta vesz részt a drift média vonalán, először fotósként, majd később videósként segítette a sport előrelépését.

 

igazi ezermester :)

 Mi ez az egész és miért csináljuk?


A történet onnan indult, hogy Zsoltinak szüksége volt egy autóra a közeledő autós kaszkadőr vizsgához és erre a csodálatos E36 Touringra esett a "választás" - értsd: ez volt kéznél nagyon olcsón. A vizsgán eredetileg fel kellett volna borítani, ám szerencsére végül ezt nem kérték a vizsgabiztosok, így egy kicsit hosszabbá vált a történet. Így született meg a #Junkwagon ötlete.

És hogy miért csináljuk? Miért ne?!Mert mulatságos, és ha mi jól mulatunk, akkor minden bizonnyal mindenki! Na meg persze az ökörködéssel töltött idő mindig hasznos, ez eddig sem volt máshogy, annyi változott, hogy most mindezt dokumentáljuk is. És mint tudjuk a hülyeség és a tudomány között a dokumentálás az egyetlen különbség!

A gépjárművet teszteltük szinte teljesen gyári állapotában ahol meglepően jól teljesített. Valószínűleg szerepe volt annak is, hogy az 1.6-os motort valaki már kicserélte egy 1.8-asra. Ekkor jártunk 118 félelmetes lóerőnél!

 

... amiből a vár épül ...

 


Már az eredeti tervek szerint is turbósítottuk volna, de a tesztnap után teljesen egyértelművé vált, hogy ezt kifejezetten kívánja a vastüdőt! Természetesen mivel szemétből építkezünk, ezért egyrészt rendkívül szórakoztató a folyamat, másrészt igen low-cost, így sok mindenki szívéhez közel állhat valamint a vicces dolgokat szívesebben támogatják az emberek pár használaton kívüli alkatrésszel!. Persze csak annyit és úgy gányolunk, hogy azért a végeredmény összességében jó legyen (és lett is). Lesz pár finom részlet ami még a profi autóépítő fotel-kommenteseknek is nagyon fog tetszeni.

Természetesen barátok és támogatók nélkül nem menne a dolog, innen is köszönjük mindenkinek aki segítette a projektet!

Páran már látták a “kész” autót tököli edzésen, illetve Instagrammon a #Junkwagon , #Junkbuilds hashtag alatt találhatóak már képek az előrehaladott állapotról is.


További tervek?

Természetesen az ötletek nem fogytak el, már van a tarsolyunkban pár remekbeszabott ötlet, ezekhez már be is szereztünk pár hozzávalót, de mindent a maga idejében! :) És mivel nem csak a Junkwagonnal fogunk foglalkozni, ezért neveztük el magunkat #Junkbuilds -nek, hiszen mint már kitalálhattátok, a többi projekt is nagyrészt a szemétből fog épülni!

 
Hol találtok meg?

Facebook: Junkbuilds ( https://www.facebook.com/Junkbuilds )


Instagram: #Junkwagon; #Junkbuilds hashtag

(https://www.instagram.com/explore/tags/junkbuilds/; https://www.instagram.com/explore/tags/junkwagon/)


Youtube: Junkbuilds ( https://tinyurl.com/yjs57d85 )
 


Akik nélkül nem menne:

Hubdyno Budapest: https://www.facebook.com/HubDynoBudapest/


Gabesz Mentő: https://www.facebook.com/Gabeszmento


Maxxecu: https://www.maxxecu.hu


Stefan Zorst Racing/Szabyk/Járműmechanika: http://www.jarmumechanika.com/


Vincenzo Motorsport: https://www.instagram.com/vincenzomotorsport/


Red Crab Films: https://redcrab.hu/

 

 


 

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere