CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Bűti Bettina
Galéria - Bűti Bettina

Kiemelt Videó

Szuper videó a tuning showról a Polar Bear ...
65 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

LOST – Zichy
Drift - (2018.11.28)

Zicherman Zsolt, vagy ahogy mindenki jól ismeri: Zichy ugyancsak állandó és meghatározó szereplője volt a kezdeti drift éveknek.

Zichy nemrég egy edzés erejéig újra autóba ült. Élményeiről, az elmúlt évekről és a „régi szép időkről” kérdeztem őt…CAG: Mesélj egy picit arról, hogy mi történt veled azóta, hogy pályán láttunk.  


Zichy: Annak bizony jó pár éve, hiszen versenyzőként legutoljára 2011-ben voltam pályán. Az utolsó pro versenyemet dobogós helyezéssel zártam. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel véget is ért az 5 éven át tartó aktív versenyzésem. Ezt követően még belevágtam egy új projektbe (E46 2JZ), ami végül különböző okokból meghiúsult.  Időközben megnősültem és született egy csodálatos kisfiúnk, aki szinte a teljes szabadidőmet és figyelmemet leköti.
 

 

CAG: Van új hobbi a drift helyett?


Zichy: A drift immáron több mint 12 éve a szenvedélyem.  Nincs még egy ilyen sportág, ami ennyire lenyűgözne és le tudna kötni.

 CAG: Honnan jött az ötlet, hogy újra driftelj egy picit?


Zichy: Elvonási tüneteim voltak, amelyek kezelésére – a feleségem szerint – a családi autónk nem éppen a legmegfelelőbb eszköz...  :)

 


CAG: Milyen volt újra lefűzni a pályát?


Zichy: Rendkívül jó érzés, közel a negyvenhez is ugyanolyan élvezetet nyújt, mint huszonévesen.  Számomra ez jelenti a tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést, amire bizonyos időközönként mindenképpen szükség van.

 CAG: Mennyire követed nyomon a hazai drift élet változásait, az eredményeket, versenyzőket?


Zichy: Nézőként rendszeresen kilátogatok a versenyekre és örömmel látom, hogy van utánpótlás, köztük pedig sok a fiatal tehetség.  Egyben a sportág értelmezése is sokat változott. Régebben egy ütközés általában erős indulatokat váltott ki. Ez a hozzáállás pedig jó pár évre visszavetette a hazai drift fejlődésének ütemét. Az új generációban láthatóan már nincsenek meg ezek a gátak és mernek többet vállalni, mernek látványosan közel autózni egymáshoz.

 CAG: Esetleg gondoltál arra, hogy újra versenyezz?


Zichy: Az edzésen történő autózás, gyakorlás jelenleg sokkal nagyobb örömet okoz számomra, ezért a távlati tervek között csakis ez szerepel.  A korábban félbehagyott projektből azonban megmaradt a legendás 2JZ motor, amit talán egyszer majd a fiam fog beindítani.  Én pedig ott leszek mellette.  ;)

 CAG: Van valami jó tanácsod az új drift generációnak?


Zichy: Autózzanak felszabadultan, leljék örömüket abban, amit csinálnak, csakis ez számít!

 

 

 

 

írta: RiKA - CarsAndGirls.hu (2018)

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere