CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Patyi Izabella
Galéria - Patyi Izabella

Kiemelt Videó

16 éven felülieknek!! ...
38 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

Sikermodell új erősségekkel: az Audi Q3 második generációja
Cikkek - (2018.08.09)

A második generáció nemcsak határozottabb megjelenésű, hanem a bőséges térkínálatnak, a sokoldalú variálhatóságnak köszönhetően a használhatósága is lényegesen javult. Az Audi csúcsmodelljeihez hasonlóan digitális műszerfalat és nagy MMI érintőképernyőt kapott. A parkolást, a városi közlekedést és a hosszú utakat új vezetéstámogató rendszerek könnyítik meg. 

Intelligens hálózati kapcsolatok: infotainment és Audi connect

 

Az Audi Q3 csúcs-infotainment-rendszere műszakilag ugyanazon funkciókat kínálja, mint a felsőbb piaci szegmensekben. Adatátviteli modulja a különösen gyors LTE Advanced szabványt is támogatja, az utasok mobil eszközei számára pedig WLAN-hotspotot is tartalmaz. A navigációs rendszer a korábbi útvonalak alapján felismeri a vezető preferenciáit és ennek megfelelő útjavaslatokat is tesz. Az Audi connect portfolió az online közlekedési információkkal, az érdekes pontok (Point-of-Interest) keresésével és a közvetlenül a navigációs térképen megjelenő parkolóhely- és töltőállomás-adatokkal ideálisan egészíti ki az útvonalvezetést. Az egyes utcák mentén rendelkezésre álló szabad parkolóhelyekre vonatkozó előrejelzések, a veszélyes helyek, illetve az aktuális sebességkorlátozások tekintetében az Audi Q3 az Audi-flotta kollektív intelligenciáját is felhasználhatja.

 

 

Kívánságra a Google Earth is rendelkezésre áll, a hibridrádió pedig mindenkor a legjobb pillanatnyi vétel szerint vált az URH (FM), a digitális vétel (DAB) és az online adatfolyam (Online-Stream) között. A hangvezérlés funkciója a fedélzeten tárolt információkat és a felhő részletes adatállományát is felhasználja válaszaiban. Még szorosabb hálózati kapcsolatban állhat az Audi Q3 a myAudi App révén, amely az okostelefont problémamentesen csatlakoztatja az autó rendszerére. A felhasználó így például a navigációs útvonalakat és az okostelefon határidónaplóját is az MMI-rendszerre importálhatja, de a Q3 pillanatnyi parkolási pozícióját is lekérdezheti.

 

Kényelem és biztonság: a vezetéstámogató rendszerek

 

A vezetéstámogató rendszerek kínálatának különlegessége az adaptív menetasszisztens, amely az adaptív sebességszabályozást, a dugóasszisztenst és a sávkövető rendszert integrálja, s – elsősorban a hosszú utazások során jelentős kényelmi előnyként – a jármű hossz- és keresztirányú vezetésében is támogatja a vezetőt. A manőverezés során egyebek mellett négy környezetmegfigyelő kamerájával segíti vezetőjét az Audi Q3, amelyek a SUV-modell közvetlen környezetét jelenítik meg az infotainment-rendszer nagyméretű képernyőjén. Itt kísérheti figyelemmel a vezető a parkolási asszisztens manővereit is, amely önállóan kormányozza az autót a parkolóhelyre, illetve áll ki ismét. A vezető feladata csupán a gázadás, a fékezés és a megfelelő sebességfokozat kapcsolása. A keresztirányú parkolóhelyekről vagy szűk kapubejárókból történő tolatáskor a hátsó keresztirányú forgalomasszisztens lép működésbe. A jármű mögötti területet felügyelő radarszenzorok az alapkivitelhez tartozó, sávváltást segítő rendszert is ellátják információval. Amennyiben e technika a külső visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó vagy hátulról tempósan közelítő járművet érzékel, a megfelelő oldali külső visszapillantó tükörben figyelmeztető LED-fény jelenik meg.

 

 

Agilitás úton és terepen: hajtásrendszer és futómű

 

Piaci bevezetésekor összesen négy motorváltozat – három benzin és egy dízelüzemű – szerepel az új Audi Q3 palettáján, első-, illetve quattro összkerékhajtáshoz csatlakozva. Az erőforrások teljesítménypalettája 110-től (150 LE) 169 kilowattig (230 LE) terjed. Mindegyik motor négyhengeres, közvetlen befecskendezésű és turbófeltöltésű, valamint erőteljes, kulturált és gazdaságos. Az erőátvitel feladatát hatfokozatú manuális vagy különösen gyors működésű, hétfokozatú S tronic sebességváltó látja el. A műutaktól távol állandó összkerékhajtás gondoskodik az optimális tapadási képességek jellemezte, élvezetes vezetésről és magas fokú stabilitásról. Gombnyomásra lép működésbe az extrafelszerelésként rendelhető lejtmenet-asszisztens, amely ereszkedés közben tartja az előzetesen beállított sebességet. A vezető a pillanatnyi menethelyzet, az útviszonyok és személyes igényei szerint az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer segítségével hatféle profil szerint változtathatja az Audi Q3 alapvető karakterét, a kényelmestől a különösen gazdaságoson át, egészen a kimondottan sportosig. Ez a rendszer extrafelszerelésként csillapítás-szabályozással rendelhető futómű működését is befolyásolja, amely érzékelőivel mind a négy kerék mozgásállapotát, valamint az autó hosszirányú, illetve keresztirányú gyorsulását is méri, s ennek megfelelően illeszti a lengéscsillapítók karakterisztikáját. Az eredmény tovább fokozott dinamika és még magasabb színvonalú kényelem. Vonzó alternatívaként feszesebb rugó- és lengéscsillapító-hangolással készülő sportfutómű (az S line külső optikai csomag esetében széria), valamint progresszív kormányzás is rendelkezésre áll. Utóbbi áttétele a kormányzási szög növekedésével egyre közvetlenebbé válik, nagyban hozzájárulva az új Audi Q3 könnyű irányíthatóságához.

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere