CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Patyi Izabella
Galéria - Patyi Izabella

Kiemelt Videó

16 éven felülieknek!! ...
38 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

Audi e-tron Vision Gran Turismo
Cikkek - (2018.05.05)

A tisztán elektromos Audi e-tron Vision Gran Turismo tanulmányautóval az Audi egy különleges formában varázsolja kézzel fogható élménnyé az elektromos mobilitást. Az eredetileg kizárólag a PlayStation 4 gépek virtuális versenyeire kifejlesztett versenyautót az Audi a valóságban is megépítette a Formula-E sorozat számára. 

Az Audi formatervezői a népszerű játék 15. születésnapja alkalmából meghirdetett „Vision Gran Turismo” kihívásra alkották meg az Audi e-tron Vision Gran Turismo modellt. A versenyre számos autógyártó nevezett saját fejlesztésű virtuális versenyautóval. Ezek közül több modell el is készült eredeti méretben és be is mutatták őket a különböző kiállításokon. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo azonban az első olyan tanulmányautó ebből a körből, amely működő járműként valódi versenypályákon is szerephez jut majd.

 

 

Az Audi tudatosan alkalmazta a legendás Audi 90 quattro IMSA GTO formatervének elemeit és színeit. A népszerű versenyautó 1989-ben lenyűgözte az észak-amerikai IMSA-GTO versenysorozat nézőit olyan pilótákkal a volánnál, mint Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood és Scott Goodyear. A könnyűszerkezetes építésmód és a quattro hajtás különleges párosához egy erőteljes öthengeres turbómotort illesztettek a tervezők, amely abban az időben messze megelőzte a korát.

 

Az Audi e-tron Vision Gran Turismo szintén állandó összkerékhajtással készül, itt azonban egy tisztán elektromos, változtatható erőelosztású e-tron quattro összekerékhajtás áll a vezető rendelkezésére. Az egyenként 200 kW teljesítményre képes három elektromos motor szinte repíti az autót. Kettő közülük a hátsó tengelyt hajtja, egy elektromotor pedig az első tengelynél található, működésükhöz pedig a jövőbeli Audi e-tron egyedi alkatrészeit alkalmazták. A rendszer összteljesítménye 600 kW (815 lóerő). Az elektromos modell saját tömege 1 450 kg, egy lóerőre pedig 1,78 kg súly jut, ideális, 50-50 százalékos tömegeloszlás mellett. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo álló helyzetből kevesebb, mint 2,5 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/óra sebességre.

 

 

A futurisztikus versenytaxi minden európai Formula-E versenyen szerepel majd és számos más rendezvényen is találkozhat vele a közönség. A kormánya mögött pedig a korábbi DTM pilóta, a svájci Rahel Frey vagy a Le Mans-i bajnok olasz Dindo Capello foglal majd helyet.

 

 

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere