CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Patyi Izabella
Galéria - Patyi Izabella

Kiemelt Videó

16 éven felülieknek!! ...
38 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

Klasszikus Mini elektromos meghajtással
Cikkek - (2018.04.03)

A brit prémiumgyártó az örök klasszikus rendkívüli kiadásával készül a 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonra: bemutatkozik a klasszikus Mini károsanyag-kibocsátástól mentes változata.
A klasszikus Mini hálózatról tölthető változata a világ közkedvelt kisautójának legendás megjelenését és a holnapok nagyvárosi mobilitásának iránymutató hajtáslánc-technológiáját egyesíti. Az egyedülálló világpremierrel a MINI egyértelmű állást foglal az innovatív, zéró emissziójú járműtechnológia térnyerésére irányuló nemzetközi törekvés mellett, miközben hamisítatlan stílusjegyekkel jelzi, hogy a brit prémiumgyártó által fémjelzett egyedi megoldások a jövőben is a márka meghatározó szimbólumai maradnak.

 


 

A klasszikus Mini hálózatról tölthető változata egy korszakokon átívelő, képzeletbeli utazás szüleménye, amelynek értelmében a klasszikus modell karakterét újabb és újabb, egyre modernebb műszaki megoldásokkal ruházzák fel. A XX. század második felének eredeti kisautója ezzel a környezettudatosság és a hosszú távon fenntartható mobilitás jelenben íródó jövőképének kerekeken guruló nagykövetévé avanzsált.

A világ nagyvárosainak közúti forgataga hamarosan egy zéró emissziójú, tisztán elektromos meghajtású MINI modell piaci premierjét ünnepli, amelyet a hamisítatlan kisugárzás, az egyedülálló stílus és a vezetés abszolút élménye jár át. A brit prémiumgyártó a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatta be a MINI Electric tanulmányautót, amelynek elsődleges küldetése volt, hogy irányt mutasson a márka első tisztán elektromos meghajtású modelljének. Az újdonság világpremierjét pontosan a klasszikus Mini megszületésének hatvanadik jubileumán, 2019-ben tartja a gyártó. A háromajtós MINI műszaki alapjaira épülő, károsanyag-kibocsátástól mentes modell már a fejlesztési munkálatok hajrájában jár, sorozatgyártása első ízben a brit prémiumgyártó oxfordi üzemében kezdődhet meg jövőre.

 A hosszú távon fenntartható mobilitás területén a MINI nem csupán a BMW Group háza táján, de az iparágon belül is úttörőnek számít. 2008-ban a gyártó bemutatta a tisztán elektromos MINI első hírnökének tekinthető MINI E modellt, amelynek hatszáz tesztpéldányát valós körülmények közepette, hétköznapi használatban tették próbára az ügyfelek. Az egy évtizeddel ezelőtt felhalmozott tapasztalatok alapvető információkkal szolgáltak a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 13,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) kifejlesztése során, a 2013-ban leleplezett újdonság pedig évről évre egyre több rajongó és ügyfél tetszését nyeri el.

Az elektromos mobilitás korszaka felé vezető úton a MINI ezt követően újabb lépést tett: bemutatkozott a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt MINI Cooper S E Countryman ALL4 modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 2,3 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,2 – 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 52 gramm / km), amelynek belsőégésű erőforrása és elektromos motorja 165 kW / 224 lóerő maximális rendszerteljesítményre képes, az első és a hátsó kerekek kontrollált meghajtása pedig a MINI ALL4 intelligens összkerékhajtás vadonatúj formáját kelti életre. Az ötajtós, ötszemélyes prémium kompakt minden terepen hamisítatlan vezetési élményt garantál. A legintenzívebb gyorsulás érdekében a modell képes egyszerre mindkét erőforrását maximális hatékonysággal működtetni, miközben a tisztán elektromos meghajtás akár 125 km / órás sebességig is fenntartható. Ezen kimagasló tulajdonságainak köszönhetően a MINI Cooper S E Countryman ALL4 modell jelentős mértékben hozzájárult a BMW Group hálózatról tölthető modellpalettájának globális sikertörténetéhez.

 A New Yorkban kiállított, tisztán elektromos meghajtással felszerelt klasszikus Mini eközben minden tekintetben megőrizte egyediségét: a rendkívüli kiadás műszaki alapját a klasszikus Mini Cooper egyik utolsó, gondosan megőrzött példánya adta. A vörös karosszéria-fényezést fehér tető és karakteres motorháztető-csíkok egészítik ki, az eredeti márkaemblémák és keréksapkák helyére pedig citromsárga MINI Electric logók kerültek. A klasszikus Mini zéró emissziójú változata nem csupán megjelenésében, de menettulajdonságait tekintve is hű maradt a márkához. Az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása ráadásul új dimenzióba emeli a legendás kisautóra oly jellemző, gokartosan agilis vezetési élményt, amely világszerte osztatlan népszerűséget szerzett a brit prémiumgyártó eredeti modelljének.

 

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere