CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Patyi Izabella
Galéria - Patyi Izabella

Kiemelt Videó

16 éven felülieknek!! ...
38 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

MINI Electric tanulmányautó
Cikkek - (2018.02.07)

A MINI a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a MINI Electric tanulmányautó bemutatásával vetítette előre a személyes mobilitás jövőképét. A nagyvárosi forgatagba tervezett MINI Electric tanulmányautó a klasszikus stílus és a gokartos vezetési élmény kombinációjának zéró emissziójú korszakát irányozza elő.Úttörő fejlesztések az elektromos mobilitás területén

A brit prémiumgyártó a MINI E modellel már közel tíz éve lefektette a BMW Group elektromos mobilitás területén előirányzott járműfejlesztési vezérelveinek alapjait. A 2008-ban bemutatott MINI E modell a BMW Group első tisztán elektromos meghajtású gépkocsija volt, amelyet a vállalatcsoport ügyfelei a hétköznapokban átfogó tesztelésnek vethettek alá, a több mint 600 darab tesztautó valós körülmények között tapasztalt kvalitásai pedig később fontos adatokkal és információkkal szolgáltak a sorozatgyártásban kínált hálózatról tölthető hajtásláncok, valamint a forradalmi BMW i3 modell tervezési és fejlesztési munkálatainál. A brit prémiumgyártó első, tömegtermelésben gyártott plug-in hibrid gépkocsija a 2017 tavaszán leleplezett MINI Cooper S E Countryman ALL4 modell, amely a márka történetében most először kínál zéró emissziójú mobilitást. A tisztán elektromos meghajtású MINI Electric tanulmányautó ezt az irányvonalat viszi tovább.

 Határozott karakter összetéveszthetetlen kiállással

A hatszögletű „hűtőrács” és a kör alakú fényszórópár hármas egysége szemből nézve azonnal felismerhetővé teszi a MINI Electric tanulmányautót. A modell hálózatról tölthető hajtáslánca már messziről beazonosítható, a jellegzetes „E” embléma, valamint az ezüst és élénksárga árnyalatok karakteres kontrasztja a korai MINI E modell örökségét hirdeti. A „hűtőrácsot” és a fényszórókat mindeközben a zéró emissziójú hajtáslánc-technológia sajátos stílusjegyeiként gondolták újra a mérnökök, előbbit például a minél alacsonyabb légellenállás és az elektromos motor minimális hűtőlevegő-igénye miatt teljesen zárt formában alkották meg. Az ezüstszínű karosszéria-fényezés egyik azonnal szembeötlő kontrasztja szemből nézve a „hűtőrács” keresztbe futó, élénksárga merevítése – az ugyancsak élénksárga „E” emblémával –, amely a LED-technológiás első fényszórópár nappali menetfény-csíkjaihoz hasonlóan erőteljes benyomást kelt.

Az első lökhárító rendkívül látványos betétjei a MINI Electric tanulmányautó dinamikus menettulajdonságait hirdetik, miközben a modell kiváló aerodinamikai együtthatóját is javítják. A tisztán elektromos meghajtás okán a sötétre fényezett ál „légbeömlők” ugyancsak zártak, a frontrész letisztult egységét és kifinomult dizájnját pedig a LED-technológiás fényszórók és az üvegszálból megformált karosszéria-kiegészítők elegáns kontrasztja nyomatékosítja.

 Erőteljes dinamika tradicionális stílusjegyekkel

A brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljének koncepciója ha akarná, sem tudná letagadni gyökereit. Erőteljes, lapos útfekvése a zéró emissziójú hajtáslánc sportos karakterét hirdeti, egyszerre elegáns és exkluzív stílusjegyekkel fűszerezve. A MINI Electric tanulmányautó hátfalának letisztult felső része ezúttal is masszívan kidomborodó kerékívekbe és szélesen terpesztő hátsó kialakításba alakul át, a MINI modellek legendásan dinamikus egyéniségét hirdetve. A brit gyökerek előtt a két hátsó lámpatest exkluzivitása is fejet hajt, a LED-technológiás elemek klasszikus kereteibe ezúttal ugyanis a brit zászló motívumát rajzolták meg a tervezők. A hátsó lökhárító üvegszálból készült diffúzort és légterelő elemeket kapott, amelyek nem csupán látványos kiegészítőkként, de funkcionális toldatokként fokozzák a modell dinamikus énjét. A hátfal élénksárga karosszéria-betétje ezúttal is a hálózatról tölthető hajtáslánc innovációjára utal, a zéró emissziójú mobilitást pedig a kipufogóvégek hiánya és a sötétre fényezett ál „légkivezető” nyílások hangsúlyozzák még tovább.

 

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere