CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Bűti Bettina
Galéria - Bűti Bettina

Kiemelt Videó

Yvette a flexológus ...
47 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

BMW 3-as sorozat exkluzív különkiadás
Cikkek - (2017.07.25)

A Sport Line Shadow, Luxury Line Purity és M Sport Shadow névre keresztelt felszereltségi opciók minden korábbinál izgalmasabb ruhába öltöztetik a világszerte 15 millió példányban értékesített modellsorozat legújabb nemzedékét. 

A BMW müncheni gyárában megkezdődött a bajor prémiummárka valaha készült legsikeresebb modellsorozatának új generációját színesítő exkluzív különkiadások gyártása, amellyel a sportos középkategória megteremtőjének hatodik nemzedéke hagyományőrző stílusban, minden korábbinál intenzívebb vezetési élmény kíséretében írja tovább az elődei által megkezdett sikertörténetet. Mindezt a Sport Line Shadow, a Luxury Line Purity és az M Sport Shadow néven elérhető extrafelszereltségi opciók rendhagyó tételei garantálják, amelyek még inkább kihangsúlyozzák a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring sokszínű modellváltozatainak magabiztos egyéniségét, dinamikus vezetési élményét és prémium hangulatát – a legendás széria azon kivételes ismertetőjegyeit, amelyek immáron több mint negyven éve emelkednek ki a tömegből.

 

 

Egyedülálló adottságaival már a BMW 3-as sorozat legelső modellgenerációja is valósággal megigézte a rajongókat: a kategóriateremtő széria az 1975 nyári világpremier után mindössze hat esztendővel a bajor prémiumgyártó történetének legsikeresebb modellsorozatává érett, a legendás elődként ismert BMW 02-es sorozat értékesítési mutatóit is felülmúlva. A típus népszerűsége az újabb és újabb generációk bemutatkozásával egyre nagyobb méreteket öltött, mígnem a BMW 3-as sorozat ma már a világ elsőszámú prémium autómodelljeként és a vállalatcsoport vezető termékeként kényezteti utasait. A sikertörténet pedig újabb fejezetéhez érkezett: miközben a BMW modellsorozatainak globális értékesítési mutatói átlagosan 66 hónap piaci jelenlét után érik el az egymilliós darabszámot, a 3-as BMW aktuális nemzedéke ezt már a debütálását követő huszonkilencedik hónapban átlépte. 1975-ös színrelépése óta a BMW 3-as sorozatból világszerte több mint 15 millió példány talált gazdára.

 

 

A hathengeres benzinmotor kategóriapremierje

 

Pontosan negyven esztendővel ezelőtt egy végtelenül exkluzív, motorháztető alá szerelt technológiai innovációval a BMW 3-as sorozat a vérpezsdítő vezetési élmény tekintetében egyszer és mindenkorra bebiztosította kategóriaetalon pozícióját. Ez volt az első alkalom, hogy tömegtermelésben gyártott középkategóriájú gépkocsiba soros hathengeres motort építettek: az 1977 őszén bemutatkozó erőforrást a bajor prémiummárka kifejezetten a 3-as BMW járműkarakterisztikája szerint fejlesztette ki. A BMW 320 típusnéven elérhetővé vált modell kezdetben 90 kW / 122 lóerő, majd néhány hónappal később, a BMW 323 modellben 105 kW / 143 lóerő maximális teljesítményre volt képes.

 

A paletta csúcsára a BMW 323i gurulhatott fel, amely közvetlen üzemanyag-befecskendezésével, intelligens motorvezérlő elektronikájával és tranzisztoros gyújtási technikájával vérbeli hétköznapi sportolóvá avanzsált. Magas fordulatszám-tartományig kalibrált, sima járáskultúrájú erőforrásával és sportautós menetteljesítményével hosszú évekig egyeduralkodónak számított a kategóriában.

 

 

Reflektorfényben a legújabb különkiadások

 

A Sport Line Shadow, Luxury Line Purity és M Sport Shadow néven elérhető különkiadások exkluzív karosszéria-kiegészítőkkel és utastéri elemekkel fokozzák a vezetés élményét. A Sport Line Shadow és az M Sport Shadow felszereltségi opciók az első fényszóró-párba és a két hátsó lámpatestbe integrált fekete betétekkel, a vese alakú hűtőrácsok fekete kereteivel és az első lökhárító vadonatúj formájú alsó légbeömlőinek fekete betétjeivel, valamint fekete króm kipufogóvégekkel és exkluzív duplaküllő-dizájnú, Jet Black mélyfekete árnyalatú, 18” méretű könnyűfém keréktárcsákkal garantálnak összetéveszthetetlen megjelenést. A BMW M sport futómű, a BMW M aerodinamikai csomag és a BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra az M Sport Shadow különkiadás kiváltsága. A Luxury Line Purity felszereltségi opció a fényes alumínium ablakkeretekről, légbeömlő-betétekről, hűtőrács-lamellákról, hűtőrács-keretekről, hátsó lökhárító-betétről, kipufogóvégekről és 17” méretű könnyűfém keréktárcsákról ismerhető fel.

 

A BMW 3-as sorozat Sport Line Shadow különkiadásának utasterében szövet-, és bőrborítású sportülések, illetve gyöngyház-fényű krómcsíkokkal díszített, szénszál-mintázatú sötét alumínium betétek teremtik meg az egyszerre kifinomult és sportos hangulatot. Az M Sport Shadow felszereltségi opció esetében mindez fekete bőrözésű, kék kontraszt-varrást viselő sportülésekkel teljesedik ki, a gyöngyház-fényű krómcsíkokkal díszített, szénszál-mintázatú sötét alumínium betéteket pedig bőrborítású BMW M sportkormány, SPORT+ vezetési üzemmóddal ellátott Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló, antracit tetőkárpit és BMW M küszöblécek egészítik ki. A Luxury Line Purity különkiadás utasterében vadonatúj, konyak árnyalatú bőrkárpit fogadja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit, a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring történetében pedig most először ezen modellek utasterébe a gyöngyház-fényű krómcsíkokkal díszített finom fabetétek is elérhetővé válnak. A három exkluzív különkiadás mindegyike ráadásul látványos kontraszt-varrással ellátott műszerfalat és vadonatúj funkciókkal bővített központi műszeregységet is kap, a Sport Line Shadow és a Luxury Line Purity felszereltségi opciók esetében pedig a bajor prémiumgyártó ügyfele már az új kialakítású sportkormányt is megrendelheti.

 

 

Minden korábbinál intuitívabb központi kijelző és hagyományőrző Sunset Orange narancsmetál karosszéria-fényezés

 

A BMW 3-as sorozat jellegzetes, vezető felé forduló műszerfal-elrendezése több nemzedéknyi járműfejlesztés kifinomult eredménye. A műszerfalat ékesítő központi kijelző, amely valamelyest ugyancsak a vezető felé fordul, immáron élő csempeikonokkal dolgozó, minden korábbinál intuitívabb menüelrendezést kínál. Az animált ikonok a BMW Professional navigációs rendszer kiegészítő funkciójaként ráadásul érintésekkel is aktiválhatók. A digitális műszerfal-kijelző eközben a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring összes modellváltozatához elérhetővé válik: személyre szabható tartalmának köszönhetően a színes, teljes mértékben digitális TFT kijelző minden vezetési szituációban releváns információkkal szolgál, a műszerfal háttérvilágítása, tartalma és grafikája pedig a vezetési üzemmódokat aktiváló Driving Experience Control vezetési élménykapcsolóval változtatható.

 

Sőt mi több, a BMW 3-as sorozathoz elérhető karosszéria-fényezési árnyalatok újítása ugyancsak a széria több évtizedre visszatekintő tradícióját élteti: a Sunset Orange narancsmetál árnyalat az 1970-es évek rendkívül népszerű karosszéria-fényezési opciójának kortárs értelmezése, amelynek legendás elődjét kezdetben Inca Orange, majd később Phoenix Orange fantázianéven vitték fel a legelső 3-as BMW-kre.

 

 

 

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere