CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Bűti Bettina
Galéria - Bűti Bettina

Kiemelt Videó

Yvette a flexológus ...
47 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

Egy 1957-es ritka kincs lett az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este legnagyobb győztese
Beszámolók - (2017.06.07)

A Franco Scaglione olasz tervező kézjegyét viselő Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo a „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérmét, a BMW Group Olaszország közönségdíjat jelentő trófeáját és a háromnapos felvonás abszolút legszebb autójának járó „Best of Show” díjat is elhódította az olaszországi Comói-tó partján. 

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este május 26-28. között megrendezett idei felvonása egy egyedülállóan ritka négykerekű háromszoros győzelmét hozta: az észak-olaszországi Cernobbio városában megrendezett nívós eseményen nem csupán a szakmai zsűri, de a közönség is az 1957-es Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo modellnek ítélte oda a háromnapos felvonás legszebb autójának járó kitüntetést. A „Best of Show” díj mellett a lélegzetelállítóan gyönyörű karosszériaíveket viselő kupé az egyedi sportautókat felvonultató „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérmét és a BMW Group Olaszország közönségdíját is elnyerte. Az immáron hetedik alkalommal megrendezett Concorso di Motociclette motorkerékpár-kiállítás „Best of Show” trófeáját egy Ausztriában gyártott legendás túrakerékpár hódította el: az 1933-ban napvilágot látott Puch 250 Indien-Reise gondosan megőrzött állapotával és legendás történetével varázsolta el a nagyérdeműt.

 

 

A világhírű Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok legexkluzívabb eseménye, amelyet a BMW Group és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda idén is közös rendezőként hívott életre. Hamisítatlanul egyedi atmoszféráját a háromnapos fesztivál a járműkülönlegességek exkluzív felhozatalának, a Comói-tó partján elterülő kerteknek és a műértő közönségnek, valamint a jövőbe mutató, modern koncepciók, az egyedülálló tanulmányok és a ritka történelmi kincsek varázslatos forgatagának köszönheti. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén először nem csupán az autóipar legkiemelkedőbb formatervezőinek, de a motorkerékpár-gyártóknak is teret engedett, akik kétkerekű vízióikat is reflektorfénybe guríthatták. Az esemény különleges hidat épített a régmúlt idők mobilitási szokásai és a jövő fantasztikus elképzelései közé.

 

 

A mobilitás évtizedein átívelő utazás legexkluzívabb háttere

 

A történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok felvonulásának ezúttal is a Grand Hotel Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák káprázatos parkja adott otthont, ahol a látogatókat nem csupán a kiállított járművek szépsége, de az autó- és motorkerékpár-gyártás magával ragadó fejezetei is elvarázsolták. A látványos időutazást a klasszikus járművek több ezer rajongója közösen élte át a Comói-tó partján, ahol a ragyogó napsütés kellemes nyári hőmérséklettel párosult.

 

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonása a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó köré szerveződött („Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”), amely Jules Verne regényére és a mobilitás XIX. század végi robbanásszerű fejlődésére utal. A modern technológiai újítások számtalan izgalmas megoldással bővítették az utazási lehetőségek tárházát, amelyek egy csapásra nagyobb távolságok leküzdését is lehetővé tették. Az évtizedeken átívelő időutazásról 16 ország ritka járműkülönlegességei gondoskodtak, amelyek fénykorukban számtalan motorsport-trófeát hódítottak el, extrém sebességrekordokat döntöttek meg és úttörő technológiai innovációkat hoztak.

 

A Comói-tó partján felvonuló autókat és motorkerékpárokat díjazó zsűrikben klasszikusautó-szakértők és közismert rajongók egyaránt helyet foglaltak. Az egyes kategóriák arany trófeáit és a nívós közönségdíjakat 51 történelmi autócsoda és 40 klasszikus motorkerékpár között osztották szét. „A színpadon a nyolc díjazási kategória lebilincselően gyönyörű győzteseihez van szerencsénk, amelyek mindegyike megérdemelné az abszolút trófeát. Azáltal, hogy a zsűri választása idén az Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo modellre esett, a járműtörténelem egy egészen egyedülálló, ritka kincse előtt hajtunk fejet. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este pedig pontosan erről szól” – mondta Ulrich Knieps, a BMW Group Classic vezetője és a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnöke a „Best of Show” kitüntetés vasárnap esti átadásakor.

 

 

 

A 2017-es év legszebbje: a valóság és a vízió találkozása

 

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei „Best of Show” trófeájával kitüntetett Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo lélegzetelállító formatervét Franco Scaglione (1916 - 1993) rajzolta meg 1957-ben. A Bertone olasz autógyártó vezető tervezőjeként dolgozó dizájner a jövőbe mutató kupétanulmányt a Bertone és az Alfa Romeo közötti együttműködés 1953 és 1955 között napvilágot látott három aerodinamikai koncepciójának egybedolgozásával váltotta valóra. Az egyszerre elegáns és lendületes karosszéria mögött egy 100 lóerős négyhengeres motor kapott helyet. A prototípus az 1959-ben sorozatgyártásba küldött Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale előfutára, a valóság és a vízió találkozásának négykerekű szimbóluma volt.

 

Az egyetlen példányban elkészített ritkaság ma Corrado Lopresto tulajdonában van, aki a Comói-tó partján megrendezett járműszépségversenyre a tervező lánya, Giovanna Scaglione nevében nevezte be a négykerekű kincset. A „Best of Show” díjat Lorenzo Ramaciotti, a szakértő zsűri elnöke adta át. „Rendkívül boldogok vagyunk, amiért sikerült elhódítanunk ezt a díjat. Ráadásul duplán örülünk, mert ez az első alkalom, hogy az autó különleges szépségét ilyen nívós szakmai zsűri ismeri el. Úgy hiszem, mindebben elsősorban a rendhagyó forma játszott szerepet, hiszen a maga korában ez elképesztően futurisztikusnak hatott. Franco Scaglione egy igazi zseni volt, akinek az egész autóipar hálával tartozik” – fogalmazott Corrado Lopresto.

 

Az pedig, hogy a Comói-tó partján megrendezett háromnapos esemény „Best of Show” díját idén az 1957-es Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo nyerte el, egyúttal azt is jelenti, hogy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este abszolút trófeáját immáron sorozatban negyedik alkalommal olasz gyártású klasszikus autó hódította el. A „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérme és a „Best of Show” trófea mellett ráadásul magával ragadó szépségéért a rajongó közönség a BMW Group Olaszország serlegét is a metálvörös ritkaságnak ítélte oda, amellyel az exkluzív Alfa Romeo háromszoros győzelmet könyvelhetett el.

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere